top of page

BARNETRI

Vi har hatt stor suksess med triathlon for de minste. Vi gjentar opplegget og gjennomfører barnetriathlon i forbindelse med Soon Tryathlon. For å ivareta sikkerheten til barna har vi satt et øvre tak på 50 deltakere.

På grunn av barneidrettsbestemmelsene til Norges Idrettsforbund kan vi ikke ha triatlon for de mellom 6-8 år. Soon Tryathlon defineres som et regionalt arrangement, og da utelukkes de aller minste. Det beklager vi sterkt. 

 

Husk dette: I Soon Barnetryathlon er alle vinnere. Det blir medaljer til alle og foreldre oppfordres til å la barna glede seg på egne premisser! Vi gleder oss!

 

For å kunne gjennomføre et bra arrangement har vi noen retningslinjer. 

 

Barnetryathlon er for aldersgruppen 9 -12. Vi deler disse inn i to puljer:

9 - 10 år (Mini-Tri) 

11 - 12 år (Barne-Tri

Antall plasser: 50

Påmelding åpner: 1. Februar

Pris: 50kr

  • Barna MÅ være trygge i vannet. Alle barn kan ha med en voksen i vannet om nødvendig, men vi ser helst at de er svømmedyktige og klarer seg selv. Vi har kajakker og egne folk i vannet.

  • Hvert barn kan ha med en voksen inn i skiftesonen. Men, vi ønsker at de største klarer seg selv.

  • Alle barna MÅ være med på informasjon om det de skal være med på før start. Dette gis i Glenneparken ved skiftesonen.

IMG_6052.JPG

ÅPNER 1. FEBRUAR

Løypebeskrivelse BARNEARRANGEMENT

Svømmingen

Svømmingen (ca 25-30 meter for 9-10 år og ca 100 meter for 11-12 år), starter og slutter på innsiden mellom bryggene til Soon seileforening. Det er bryggen helt til venstre når du står med ryggen til seileforeningens hus. Det er vannstart. 

 

Barna skal svømme rett frem fra start og går i land der båtene legges ut. Dette er godt merket! Vi har livreddere i vannet, kajakker som ser etter dere og de minste kan ha med en voksen i vannet hvis behov. Her skal alle være trygge!

 

Etter svømmingen løper dere langs brygga ved Son Torg bort til Glenneparken der sykkelen står klar. Du er nå i T1 (skiftesonen første gang).

Syklingen

Sykkeltrasé Barnearrangement

Sykkel (ca 800m for 9-10 år, og 3200m for 11-12 år) løypa går fra Glenneparken til Sonstranda for de minste, snur ved parkeringsplassen og går tilbake til Glenneparken.

Klassen 11-12 år sykler til avkjøringen til Son Spa og vender ved Vittustoppen og tar runden en gang til før de sykler tilbake til Glenneparken.

Dette er en distanse der de eldste får farten opp, og de minste får kjenne litt på det å være med på triathlon:-) De på 11-12 år kjører løypen 2 ganger.

 

HUSK! Rett før den siste tranga mot Glenneparken ligger det et bånd/sperring i veien. Her skal man av sykkelen FØR markeringen (viktig i triatlon).

 

Nå er det inn å skifte til joggesko.

 

Husk denne regelen: Man har ikke lov til å ta sykkelen ned fra stativet FØR HJELMEN ER PÅ og festet. Hjelmen skal være på til sykkelen er tilbake på stativet. 

Skjermbilde 2021-07-31 kl. 11.28.50.png

Løpingen

Løping (ca 400m for 9-10 år og 900m for 11-12 år). Dette blir gøy. Ut av skiftesonen og 50 meter i Storgata før det skal løpes ned til venstre mellom Kystkultursenteret og Galleri Cafe og opp på bryggen.

 

Nå skal det løpes på bryggen forbi Solsiden. Herifra går ferden mot vannet og et langt strekke forran leilighetene, mot broa som er vendepunktet.

 

Så er det tilbake på brygga helt frem til målgang i Glenneparken.

Løpetrasé mini-tri
Løpetrasé barne-tri
bottom of page